Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen grijpt net naast zege in Gooik

Gooik 9Ellen van Dijk eindigde als tweede vandaag in Gooik-Geraardsbergen-Gooik. In een sprint van drie rijdsters was Grace Elvin net te sterk in de sprint. Na een zware wedstrijd en een sterk optreden van de ploeg door de Vlaamse Ardennen met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg overbrugde Ellen de kloof met eenzame vluchter Grace Elvin.

Lees meer...

Ellen 8e, winst voor Lizzie in Boels Rental Hills Classic

Boels Rental Hills Classic thumbNa weer terug te zijn van hoogtestage reed Ellen vandaag de Boels Rental Hills Classic, een heuvelachtige wedstrijd in Limburg. Ellen maakte samen met ploeggenoten Chantal en Lizzie onderdeel uit van een kopgroep van 14 rijdsters. Vijf rensters van die groep reden weg op de Cauberg waarvan Lizzie de sprint won. Enkele tellen later kwam Ellen als 8e over de streep.

Lees meer...

[Update] Hoogtestage Sierra Nevada

Hoogtestage 3Na afgelopen nog in de Belgische Ardennen actief te zijn geweest op de mountainbike heeft Ellen het eerste gedeelte van het seizoen afgesloten. Voor een maand is ze op hoogtestage in de Sierre Nevada als voorbereiding op belangrijke wedstrijden later in het seizoen.

Lees meer...

Net geen podium in Ronde van Overijssel

Ronde-van-Overijssel thumbVrijdag reed Ellen de tweede vrouweneditie van de Ronde van Overijssel, een internationaal hoog geclassificeerde wedstrijd. De start en finish waren in Rijssen met de finale van de wedstrijd over de Holterberg en het glooiende landschap tussen Markelo en Rijssen. Ellen maakte deel van het vijftal dat wist weg te blijven.

Lees meer...

Vierde wereldbekerwedstrijd Waalse Pijl

WaalsePijl thumb4Woensdag reed Ellen de vierde wereldbeker van het seizoen, de Waalse Pijl (Flèche Wallone). Het parcours over 121 kilometer was nergens vlak. Er moesten 9 bergen beklommen worden met de finish op de Muur van Hoei.

Lees meer...

Omloop van Borsele

Borsele2015 thumbNa vrijdag de tijdrit van Borsele te hebben gewonnen reed Ellen vandaag de Omloop van Borsele. Deze internationale dameswedstrijd bestaat uit vier grote en vier kleine ronden met een totaal van 136 km. Vorig jaar reed Ellen hier naar een podiumplaats en in 2012 wist ze de wedstrijd te winnen.

Lees meer...

Ellen van Dijk naar eerste Europese Spelen

2015 European GamesEllen van Dijk is geselecteerd om te mogen rijden bij de eerste Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan. Ellen gaf al bij de ploegpresentatie aan dat dit één van haar doelen is voor dit jaar. Ellen rijdt zowel de tijdrit (18 juni) als de wegwedstrijd (20 juni).

Lees meer...

Niet fit in de Energiewacht Tour

EWT thumbNa een paar dagen ziek op bed te hebben gelegen na de Ronde van Vlaanderen is Ellen toch van start gegaan in de Energiewacht tour. De tour door de provincie Groningen bestaat uit 6 etappes inclusief een proloog en een ploegentijdrit op vrijdag. De etappekoers finisht zondag op het Duitse waddeneiland Borkum.

Lees meer...