Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen grijpt net naast zege in Gooik

Gooik 9Ellen van Dijk eindigde als tweede vandaag in Gooik-Geraardsbergen-Gooik. In een sprint van drie rijdsters was Grace Elvin net te sterk in de sprint. Na een zware wedstrijd en een sterk optreden van de ploeg door de Vlaamse Ardennen met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg overbrugde Ellen de kloof met eenzame vluchter Grace Elvin.

Lees meer...

Ellen 8e, winst voor Lizzie in Boels Rental Hills Classic

Boels Rental Hills Classic thumbNa weer terug te zijn van hoogtestage reed Ellen vandaag de Boels Rental Hills Classic, een heuvelachtige wedstrijd in Limburg. Ellen maakte samen met ploeggenoten Chantal en Lizzie onderdeel uit van een kopgroep van 14 rijdsters. Vijf rensters van die groep reden weg op de Cauberg waarvan Lizzie de sprint won. Enkele tellen later kwam Ellen als 8e over de streep.

Lees meer...

[Update] Hoogtestage Sierra Nevada

Hoogtestage 3Na afgelopen nog in de Belgische Ardennen actief te zijn geweest op de mountainbike heeft Ellen het eerste gedeelte van het seizoen afgesloten. Voor een maand is ze op hoogtestage in de Sierre Nevada als voorbereiding op belangrijke wedstrijden later in het seizoen.

Lees meer...

Net geen podium in Ronde van Overijssel

Ronde-van-Overijssel thumbVrijdag reed Ellen de tweede vrouweneditie van de Ronde van Overijssel, een internationaal hoog geclassificeerde wedstrijd. De start en finish waren in Rijssen met de finale van de wedstrijd over de Holterberg en het glooiende landschap tussen Markelo en Rijssen. Ellen maakte deel van het vijftal dat wist weg te blijven.

Lees meer...

Ellen wint voor de 4e keer op rij de tijdrit van Borsele

BorseleTT thumb2Ellen heeft voor het vierde jaar op rij de tijdrit van de Omloop van Borsele gewonnen door 18 seconden sneller te zijn dan wereldkampioene Lisa Brennauer. Na in de Energiewacht Tour wel een proloog te hebben gereden was dit de eerste echte individuele tijdrit van het seizoen. Super voor het vertrouwen!

Lees meer...

Vierde wereldbekerwedstrijd Waalse Pijl

WaalsePijl thumb4Woensdag reed Ellen de vierde wereldbeker van het seizoen, de Waalse Pijl (Flèche Wallone). Het parcours over 121 kilometer was nergens vlak. Er moesten 9 bergen beklommen worden met de finish op de Muur van Hoei.

Lees meer...

Omloop van Borsele

Borsele2015 thumbNa vrijdag de tijdrit van Borsele te hebben gewonnen reed Ellen vandaag de Omloop van Borsele. Deze internationale dameswedstrijd bestaat uit vier grote en vier kleine ronden met een totaal van 136 km. Vorig jaar reed Ellen hier naar een podiumplaats en in 2012 wist ze de wedstrijd te winnen.

Lees meer...

Ellen van Dijk naar eerste Europese Spelen

2015 European GamesEllen van Dijk is geselecteerd om te mogen rijden bij de eerste Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan. Ellen gaf al bij de ploegpresentatie aan dat dit één van haar doelen is voor dit jaar. Ellen rijdt zowel de tijdrit (18 juni) als de wegwedstrijd (20 juni).

Lees meer...

Niet fit in de Energiewacht Tour

EWT thumbNa een paar dagen ziek op bed te hebben gelegen na de Ronde van Vlaanderen is Ellen toch van start gegaan in de Energiewacht tour. De tour door de provincie Groningen bestaat uit 6 etappes inclusief een proloog en een ploegentijdrit op vrijdag. De etappekoers finisht zondag op het Duitse waddeneiland Borkum.

Lees meer...

Met nummer 1 van start in de Ronde van Vlaanderen

Ronde-van-Vlaanderen-2015 6Ellen startte met rugnummer 1 in de Ronde van Vlaanderen nadat ze deze vorig jaar na een solo van 30 km wist te winnen. Helaas lukte het Ellen dit jaar niet om te schitteren zoals vorig jaar.

Lees meer...

Winst voor Lizzie en Ellen 8e in tweede wereldbeker Trofeo Binda

Binda thumbTerwijl het in Nederland en België rotweer is om te koersen, reden de dames van Boels Dolmans in de Italiaanse zon de Trofeo Binda, de 2e wereldbeker van het seizoen. Eerst mocht het peloton een grote ronde van 37 km afleggen met onder meer de beklimming van de Grantola. Daarna volgde er 4 plaatselijke rondes van 17 km met beklimming naar Orino als scherprechter.

Lees meer...

Promo filmpje Specialized: What Girls are Made Of

SpecializedPromo2 thumbBekijk het reclame filmpje van Specialized met de titel What Girls are Made Of. Zie Ellen en andere rijdsters van het Boels Dolmans team stralen als heuze sterren. Met een professionele camera ploeg is de video opgenomen in Amsterdam toen ze daar nog woonde.

Lees meer...

Ellen derde in Drenthe bij 1e wereldbekerwedstrijd

Ellen van Dijk derde bij de Ronde van DrentheNa hersteld te zijn van haar rugblessure reed Ellen vandaag de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen: de Ronde van Drenthe. Ze reed vooraan over de kasseienstroken, was een tijdje met Brennauer ontsnapt en sprintte (zonder dat het de bedoeling was) naar de derde plaats. Lees hier het verhaal van Ellen.

Lees meer...

Even pas op de plaats

HagelandVandaag zou Ellen de Belgische wedstrijd Omloop van het Hageland rijden. Door een rugblessure kon ze echter niet starten en is het even pas op de plaats. Ellen hoopt snel weer op de fiets te zitten.

Lees meer...

Winst met sterke ploeg in Le Samyn

LeSamyn8bVandaag reed Ellen Le Samyn des Dames. Een wedstrijd in Wallonië die bekend staat om zijn lastige kasseienstroken, ook heuvelop. Met een mooie solo wist Ellen deze wedstrijd in 2013 te winnnen. Na heel sterk te zijn geweest in Omloop het Nieuwsblad is het team gebrand op een overwinning. Vandaag reed Ellen en het team opnieuw erg sterk en werd beloond!

Lees meer...

Ellen net niet snel genoeg voor winst in Omloop het Nieuwsblad

OmloophetNieuwsblad thumbZaterdag reed Ellen de eerste voorjaarsklassieker: de Omloop het Nieuwsblad. Na terug te zijn van een trainingskamp in Spanje hoopt Ellen, net als in Qatar, over een goede vorm te beschikken. Het Boels-Dolmans Cycling Team ging voor de winst en dat was tijdens de wedstrijd duidelijk zichtbaar met Ellen in de hoofdrol.

Lees meer...

De naam Ellen is hot!

Syrische Ellen van DijkTijdens de Ladies Tour of Qatar zat de uit Syrië afkomstige Muyemed Ali in Doha, Qatar, in het ziekenhuis te wachten op zijn baby die geboren zou worden. In de krant las hij erover dat Ellen de tweede etappe had gewonnen. De naam Ellen sprak hem zo erg aan dat z'n kleine meid die later geboren werd ook de naam Ellen kreeg! En dat is niet de enige baby...

Lees meer...

Happy birthday Ellen! Feliciteer haar hier :)

Ronde-van-Vlaanderen8Vandaag is Ellen van Dijk jarig. Hieronder kan je Ellen feliciteren. Ellen denkt vandaag een lekker rustig dagje te hebben... in haar inbox waarschijnlijk niet ;).

Lees meer...

Ladies Tour of Qatar: etappewinst en 1 dag de gouden trui

Etappe2 9bDinsdag is Ellen van Dijk haar seizoen gestart zoals elk jaar met de Ladies Tour of Qatar. Een etappewedstrijd over vier etappes in het zanderige Qatar, die ze in 2011 wist te winnen. In aanloop naar de wedstrijd zei Ellen niet helemaal fit te zijn maar hoopt de intensiteit aan te kunnen. Klik op "lees meer" en volg Ellen van dag tot dag!

Lees meer...

Ploegpresentatie in sprookjesachtig decor

Presentatie 2015 boels dolmans cycling teamDirect na terugkomst van trainingskamp in Spanje, was vandaag was de ploegenvoorstelling van het Boels Dolmans Cycling Team. Het spektakel vond plaats ik het theater van De Efteling. “Dit jaar is alles nog grootster opgezet en nog professioneler.” reageert Ellen, “ik ga met heel veel vertrouwen 2015 in.” De ploeg zet ook hoog in met de hoop op meer overwinningen en wereldkampioen ploegentijdrit.

Lees meer...

Nieuw huis en fietstesten in Valencia

Valencia testen 2Na in Florida met de nationale selectie te zijn geweest was Ellen van Dijk precies een dag thuis om de sleutel van haar nieuwe huis in Woerden in ontvangst te nemen. Voor het eerst echt je eigen voordeur opendoen!

Lees meer...

Op traingskamp in Florida

Ellen-van-Dijk in FloridaEllen is twee weken met de nationale selectie op trainingskamp in Florida, USA. Na een aantal jaren in december in Zuid-Afrika te hebben getraind, werd er dit jaar als afwisseling voor Florida gekozen.

Lees meer...

Een druk dagje bij Specialized

Specialized november-2014 thumbEllen was gisteren op bezoek bij Specialized in ’s-Heerenberg en had daar een druk programma. Om de dag goed te beginnen begon het met het in ontvangst nemen van haar nieuwe "vette" mountainbike, een S-Works Epic, en schoenen.

Lees meer...

Update van Ellen

Ellen-van-Dijk trainingskamp-Spanje-Caple thumbNa een tijdje radiostilte is het weer tijd voor een korte update! Na het teleurstellende WK heb ik lekker even een beetje afstand van het wielrennen kunnen nemen. In de vakantiemaand oktober ben ik dit jaar niet op vakantie geweest. Ik vond het lekker om even thuis te zijn na een druk jaar en daar kwam bij dat ik afgelopen maand een nieuw huis gekocht heb!

Lees meer...

Geen hoofdprijs na nominatie voor wielrenster van het jaar

Wielrenner-van-het-jaar-2014Ellen van Dijk heeft bij het wielergala niet de Keetie van Oosten-Hage Trofee 2014 gewonnen, de prijs voor de beste wielrenster van het jaar. Marianne Vos ging er met de hoofdprijs vandoor. De andere genomineerden waren: Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Laura Smulders.

Lees meer...

Ellen maakt indruk in het schaatspeloton

schaatsen thumbGisteravond reed Ellen na velen jaren weer eens een schaatswedstrijd. Na de afgelopen weken verschillende keren op het ijs te hebben getraind reed ze mee in de marathoncompetitie op de Vechtsebanen in Utrecht. Ze maakte indruk in de C2 categorie.

Lees meer...

Secret Twitter Night Ride en Bike Motion beurs

bike-motion Ladies-secret-night-rideKom vrijdagavond allemaal naar Utrecht! Probeer me maar te vinden in de Secret Twitter Night Ride, of kies voor de makkelijke weg en kom langs op de Bike Motion beurs bij de stand van Tacx.

Lees meer...

Geen geslaagd WK voor Ellen van Dijk

WK-RR-thumbEllen van Dijk is 23e geworden bij de wegwedstrijd van het WK wielrennen. Haar taak was om Marianne Vos bij te staan maar kreeg ook de kans om zelf te demarreren. Ze bracht ontsnappingen terug, haar eigen ontsnapping strandde en tegen het eind begonnen de klimmetjes van het parcours haar tol te eisen.

Lees meer...

Ellen zevende bij WK tijdrijden

WK-TT-5Ellen van Dijk is er niet in geslaagd om haar wereldtitel met succes te verdedigen in het Spaanse Ponferrada. Ze eindigde als zevende. Ellen startte als laatste en reed een sterk beginstuk. Ze moest het laatste stuk en een bochtige afdaling voor de finish in de stromende regen afleggen. Maar al voordat het begon te regenen gaf ze tijd toe op de concurrenten.

Lees meer...

Ellen met ploeg 5e bij WK ploegentijdrit

WK-TTT-2Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft bij het wereldkampioenschap op de ploegentijdrit voor merkenteams een vijfde plaats behaald. Ellen van Dijk, Lizzie Armitstead, Kasia Pawlowska en Romy Kasper kwamen gezamenlijk over de streep en verloren 2.26 op Specialized-Lululemon in bijna exact dezelfde tijd als de nummer vier. Toch waren er geen tevreden gezichten na afloop.

Lees meer...

Vooruitblilk op het WK wielrennen

logo-ponferradaZondag starten de WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. De belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ellen start met de ploegentijdrit op de eerste dag, op dinsdag zal ze haar titel verdedigen in de individuele tijdrit en op zaterdag 27 september zal ze Marianne Vos bijstaan in de wegwedstrijd.

Lees meer...