Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Strijd in het vrouwenpeloton - November 2013

 

Strijdinhetvrouwenpeloton

Strijd in het vrouwenpeloton is een uniek wielerboek waarin het vrouwenwielrennen in de spotlights wordt gezet. Jeanine Laudy & Jan Willem Verkiel beschrijven de strijd van één koers, de Giro Donne. Het verhaal leest als een ‘roadmovie’, twee verhaallijnen wisselen elkaar af. De ene renster is kopvrouw Marianne Vos, de andere is ‘knecht’ Ellen van Dijk die in de buik van het peloton meerijdt. Deze twee sportvrouwen hebben volledige medewerking gegeven aan de auteurs om hun verhaal op te schrijven. Het voorwoord is van Laurens ten Dam, die zelf ook een fanatieke wielrenner is. Thema’s als gewichtsfixatie, doping, belangen en afzien worden niet ontzien. Beleef de Giro door de ogen van Marianne Vos en Ellen van Dijk en beleef het wielrennen van binnenuit!

 

Klik hier om het boek te bestellen

Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel.

 

Hoe-bereid-ik-me-voor

 

Ter afronding van haar studie bewegingswetenschappen heeft Ellen onder andere het boekje 'Hoe bereid ik me voor?' geschreven. Ze heeft dit gedaan in opdracht van Sportzorg en door samen te werken met sportartsen en deskundigen op het gebied van voeding, mentale en fysieke training. Het boekje is een handig naslagwerk voor elke (sport)fietser of wielrennen die naar een evenement toe leeft en daar het beste uit zichzelf wilt halen. Klik hier om het boekje te bestellen.

 

 

In vijf hoofdstukken worden alle aspecten van de voorbereiding op een tocht belicht. Van fietsuitrusting naar doelgerichte training; van verantwoorde voeding naar de juiste 'mindset' en als afsluiting praktische informatie over waar de gewenste deskundige ondersteuning te vinden is.