Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Geen geslaagd WK voor Ellen van Dijk

WK-RR-thumbEllen van Dijk is 23e geworden bij de wegwedstrijd van het WK wielrennen. Haar taak was om Marianne Vos bij te staan maar kreeg ook de kans om zelf te demarreren. Ze bracht ontsnappingen terug, haar eigen ontsnapping strandde en tegen het eind begonnen de klimmetjes van het parcours haar tol te eisen.

 

 

 

 

Reactie van Ellen
Ik had gehoopt dat ik iets beter zou zijn. Ik voelde me in het begin goed, maar ja op het laatst begonnen de klimmen wel echt door ge wegen . Ik kon ik op het laatst niet meer mee en daar baal ik dan wel van. Het liefst zou ik natuurlijk een gaatje slaan en een mooie solo eruit knallen maar daar was ik niet goed genoeg voor vandaag.

Het was een beetje een tamme wedstrijd. Iedereen was afwachtend. Ik had idee dat het onderhand letterlijk een afvalrace was. Links, rechts, overal lagen ze op de grond, het was echt niet normaal. Het is gewoon een slopend parcours. Ik voelde me echt wel goed maar op het laatst was het toch op en was ik niet goed genoeg om toch echt mee te gaan in de finale. En dat was jammer. Twee rondes voor het einde was het de bedoeling dat ik ging demarreren. Ik wilde eigenlijk net na de afdaling gaan demarreren alleen toen was het op een lang lint en werd er volle bak gereden, dus toen had het ook geen zin. Vervolgens probeerde ik het later nog even en Chantal daarna. Dat was prima denk ik. Waarom er niet werd gereden? Ik had verwacht dat de concurrentie eerder zou gaan aanvallen omdat ze Marianne zwakker verwachtte en ons hele team zwakker maar er gebeurde eigenlijk niks. Dus was het toch aan ons om het te openen.

Vooruitblik: "Concurrentie gaat Vos isoleren" (NOS)


Van Dijk: toch een slopend parcours (NOS)


Van Dijk: mis dat stukje macht (NOS)


Lees meer over Ellen en de wegwedstrijd in de pers:
       Van Dijk: 'We kunnen Vos niks kwalijk nemen' (NUsport.nl: 27 september 2014)
       Ellen van Dijk 29e bij WK op de weg (RTV Utrecht.nl: 27 september 2014)
       "Wij kennen Vos, die staat er wel" (NOS.nl: 26 september 2014)