Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Grote Prijs Leende, weer tijd voor een tijdrit!

LeendeSinds maandag is Ellen met het team in Leende voor een weekje (ploegen)tijdrit en startte woensdagavond in de GP Leende. Een tijdrit die ze vorig jaar wist te winnen. Het is de tweede tijdrit van de KNWU tijdritcompetitie. Voor haar 24,2 km mocht Ellen, zoals inmiddels bijna gebruikelijk, als laatste van start met startnummer 1.

 

 

 


Het Boels Dolmans Cycling Team heeft een weekje in Leende, in de zeikende regen, ingepland om te trainen op de ploegentijdrit. Voor de ploegentijdrit wil het team in wereldbeker ploegentijdrit in Zweden en het WK ploegentijdrit in september in Spanje een gooi doen naar de medailles. De GP Leende is onderdeel van de KNWU tijdritcompetitie, net als de tijdrit van de Omloop van Borsele die Ellen vorige maand wist te winnen.

Tweede plaats
Ellen is acht seconde achter oud ploeggenoot Lisa Brennauer van Specialized-lululemon tweede geworden. Natuurlijk baalde Ellen hier erg van maar kon het wel relativeren en reageerde sportief:
"Mijn gemiddelde wattage was zeker niet top, maar zeker ook niet slecht. Lisa rijdt hier gewoon heel hard en is een tijdrijdster van wereldniveau. Met een gemiddelde van 46,5 kilometer rijden we hier heel hard en dat geeft ook aan dat Lisa gewoon heel goed rijdt. Natuurlijk baal ik hier flink van, maar het houdt me ook scherp. Na een periode van rust na de Women's Tour of Britain ben ik nu weer aan het opbouwen. Het is duidelijk dat er nog werk aan de winkel is."

Foto's


Lees meer over Ellen in de pers:
       Van Dijk wil op herhaling in GP Leende (Brabant Cycling: 26 mei 2014)
       Morgen tijdrit GP Leende (Cycling fanatics: 27 mei 2014)
       Tijdrit vrouwen GP Leende opnieuw goed bezet (Cyclingonline.nl: 28 mei 2014)
       Lisa Brennauer wint tijdrit in Leende (Cyclingonline.nl: 28 mei 2014)
       Brennauer verrast Van Dijk; Van der Zwet klasse apart in GP Leende (Brabant Cycling: 28 mei 2014)
       Van Dijk grijpt naast winst in GP Leende (Wieler Revue: 28 mei 2014)