Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen tweede in heuvelachtige Boels Rental Hills Classic

Ellen van Dijk 2e in Boels Rental Hills Classic

Ellen van Dijk reed erg sterk in de Boels Rental Hills Classic, de 'Amstel Gold Race voor vrouwen'. Een heuvelachtige wedstrijd van ruim 120 km in Limburg gesponsord door de eigen sponsor. Ellen zat in een kopgroep van 6 rijdsters die na 45 km wegreed en niet meer bijgehaald zou worden.

BoelsRentalHillsClassic 

 

 

 

Vooruitblik van Ellen
Vrijdag start ik in de Boels Rental Hills Classic. Deze wedstrijd is zelf al heel prestigieus. Het is de enige klassieker in Limburg en daarmee min of meer een soort Amstel Gold Race voor ons. Daar ben ik sowieso super blij mee. Dat het evenement wordt gesponsord door onze eigen sponsor Boels Rental zorgt er voor dat ik nog eens extra gemotiveerd ben om goed te zijn vrijdag. Of ik daarbij extra druk voel? Als je wilt presteren komt daar altijd druk bij kijken. Daar moet je ook mee om kunnen gaan. Het parkoers is wel iets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Waar de finish vorig jaar vlak was is hij nu bergop, bovenop de Geulhemmerberg. Ik denk niet dat de wijziging heel erg in mijn voordeel is. Dit is meer wat voor de pure klimmers, want het is een heel lastig klimmetje. Misschien moet ik maar proberen om al eerder in de koers wat te forceren. Wel moet ik zeggen dat het klimmen afgelopen jaar wel heel goed ging en ik hoop dat ik die lijn door kan zetten. Ik zal er niet gemakkelijk mee winnen, maar doe goed mee.

Ellen rijdt naar de tweede plaats
Na 45 km, na 7 van de 14 heuvels, reed Roxane Kneteman weg uit het peloton. Even later sprongen Ellen met ploeggenoot Pawlowska en 3 andere rijdster er naartoe. Het gat van 20 seconde dat ze hadden werd even later uitgebouwd naar ruim een minuut. Bij zowel de derde en vierde bergsprint, op de 8e en 9e berg, kwam Ellen als tweede boven. De voorsprong was toen inmiddels gegroeid naar 3’ 40” met nog 45 km te gaan. 20 km voor de finish sprong Ellen weg uit de groep. Knetemann lukte het om naar haar toe rijden en even daarnsloten ook Emma Johanson en Amy Pieters weer aan. Ellen ging aan de leiding met nog 3 kilometer te gaan maar het was uiteindelijk Johansson die voor Ellen won op de streep.

Ondanks dat Ellen  zich niet als een klimster ziet, won ze wel het bergklassement, door twee keer bij de bergsprint als tweede boven te komen en als derde op de Cauberg.

Uiteindelijk klopte de vooruitblik van Ellen dus precies. Ze forceerde vroeg in de wedstrijd om tot een goede prestatie te komen. Met klimmen doet ze zeker goed mee en het klopte jammer genoeg ook dat ze daar niet mee zou winnen.

Reactie van Ellen
Het was voor mij een lastige situatie op het laatst, want je begrijpt dat niemand van plan was mij ook maar enige ruimte te geven. Ik ben één keer serieus in de aanval gegaan op ongeveer twintig kilometer van het einde,  maar die poging werd teniet gedaan. Ik had het misschien nog een keer moeten proberen, want op de streep wist ik me zeker geklopt. Maar dat is achteraf praten natuurlijk" Van Dijk vond het parcours een stuk zwaarder dan eerst, "Maar voor de wedstrijd maakte het in principe niet uit omdat we vroeg weg waren gereden. Toen konden we in een steady tempo alle klimmen op rijden."

Ploegleider Danny Stam was zeer tevreden over Ellen: "We waren zeer goed bij de les toen de uiteindelijke kopgroep weg reed. Ellen heeft sterk gepresteerd en ik zal haar zeker niet kwalijk nemen dat ze niet met Emma Johansson af kan rekenen in een koers als deze. Dit is een sterke prestatie. We beginnen met opbouwen nu naar de tweede helft van het seizoen en de basis lijkt dik in orde."Foto's

Lees meer over Ellen in de pers:
       Wereldkampioene Ellen van Dijk start met Boels-Dolmans (HillsClassic.nl: 19 maart 2014)
       Ellen van Dijk in Hills Classic (L1: 19 maart 2014)
       Johansson verslaat Van Dijk in Boels Hills Classic (Cyclingonline.nl: 30 mei 2014)
       Ellen van Dijk tweede in Limburg (de Telegraaf: 30 mei 2014)
       Van Dijk en Pieters komen net te kort  (RTV Noord-Holland: 30 mei 2014)