Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen in Helden Magazine en in het AD

AD 10052014 voorkantRecent zijn er interviews verschenen over Ellen in het zomer nummer van het Helden Magazine en in de fietsspecial van het Algemeen Dagblad. Kom alles te weten over Ellens favorieten dingen naast wielrennen en haar oranje stadsfiets!

 

 

 

 

 

  


De favorieten van wielrenster Ellen van Dijk (Helden Magazine: zomer 2014)

DeFavorietenVanWielrensterEllenvanDijk
Open artikel als pdf

De favorieten van wielrenster Ellen van Dijk

De regerend wereldkampioene tijdrijden (ploeg en individueel) vindt haar iPhone onmisbaar voor contact met de buitenwereld. Haar iPod en laptop gaan net als haar massagerol ('voor m'n rug en benen'), ook altijd mee op reis. Ze houdt van Italië en van Italiaans eten. "Liever geen pasta, dat eet ik vanwege m’n sport al meer dan genoeg".
Ellen van Dijk (11 februari 1987) woont in Amsterdam, maar voelt zich nog steeds het meeste thuis in haar geboorteplaats Harmelen en omgeving. "In Harmelen is Kortjakje een leuk pannenkoekenrestaurant."
Ze waardeert de droge en sarcastische humor van Theo Maassen en De Lama’s. Listen To Your Heart van Roxette vindt ze een heerlijk nummer om uit volle borst mee te zingen. Van singer-songwriter Emeli Sandé is ze fan, net als van Pink en Anouk. "Opzwepende nummers van die twee staan richting grote wedstrijden altijd op mijn playlist."

 

 

1 Lululemon "Dat was tot vorig jaar mijn sponsor en heeft heel mooie kleding. In Nederland zijn er geen winkels van, in Amerika wel. Ik hou erg van blauw, vooral donkerblauw. Als ik een nieuwe jeans koop is het van G Star. Die zitten het lekkerst en ik vind ze mooi. Dan mag het een andere kleur dan donkerblauw zijn."

2 Horloges "(...) Rose goud is favoriet. Ik heb ze ook van Breitling en Diesel. Ik hou ook van sieraden maar heb geen favoriet merk. Ik draag altijd oorbellen en heb na het WK ook een echt gouden ketting gekocht."

3 Helden "Die neem ik vaak op Schiphol mee. Ik heb ook boeken van Jamie Oliver. Vanwege trainingskampen en wedstrijden ben ik heel vaak op pad. Dan is het bijzonder en leuk om thuis te koken en te eten. Vaak maak in broccolisoep."

4 SRM (Schoberer Rad Messtechnik) "M’n watagemeter die aangeeft hoeveel ik trap. Daar hang ik al m’n trainingen aan op. Fantastisch, ik zou niet zonder kunnen. Ik heb er één op al m’n fietsen en in alle kleuren. Ik hou van wetenschap en van het analyseren van cijfers en getallen."

5 De Tuinen "Dat is mijn favorieten zaak voor natuurlijke producten zoals noten, gedroogd fruit en allerlei verschillende soorten smaken thee. Die dingen vind ik ook vaak bij de leuke Turkse winkeltjes in mijn buurt."

6 'Skek "Een leuk en sympathiek studenteneetcafeetje op de Zeedijk in Amsterdam. De sfeer is prettig, de bediening goed en ze hebben heerlijke vegetarische burgers."

7 Ontbijtkoek "Die van Peijnenburg is heerlijk smeuig. Het liefst heb ik die met nootjes. Helaas heeft een testje uitgewezen dat ontbijtkoek voor mij niet zo goed is. Mona heeft heerlijke bitterkoekjespudding."

8 Victoria's Secret "In Amerika is het leuk om lingerie te shoppen. Je vindt er leuke setjes in verschillende kleuren. Het zit mooi, is niet al te duur en ze hebben veel kleus."

9 Pinoccio "Dat was de mascotte van het WK in Florence waar ik vorig jaar wereldkampioene werd op de individuele en de ploegentijdrit. Na afloop heb ik een Pinoccio-poppetje gekregen. Dat heeft een plekje in de huiskamer gekregen."

10 Oakley "Mijn favoriete merk zonnebril. En niet omdat het m’n sponsor is. Ik vind ze ook echt de mooiste. Frogskin is favoriet: blauw/geel."

11 Grey's Anatomy "Een heel goede serie, ook vanwege het medische tintje. Ik heb m'n bachelor bewegingswetenschappen. Maar de romantische scènes vind ik ook leuk."

12 Nike Free "Ik heb ze in rood/oranje en ook paars, geel/grijs en rood. Gewone leuke schoenen vinden is een probleem voor mij met m'n maat 42. Want de meeste merken gaan maar tot 41. Vaak kijk ik op internet en klik als eerste 42 in. Dan verschijnt er niet al te veel. Het vaakst en het best slaag ik nog op omoda.nl"


 Even naar de stad met de wielertop (AD fiets special: 10 mei 2014)

AD 10052014 voorkantAD 10052014
Open artikel als pdf

Even naar de stad met de wielertop
Waarop verplaats een prowielrenster zich als hij/zij niet op de racefiets zit?

Ellen van Dijk (27)
Boels-Dolmans Cycling Team, winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2014

 

 

 

  

 

 

1 Op wat voor soort fiets rijd je in je vrije tijd?
"Een grote Oranje Gazelle, met een mand voorop. Alle deelnemers aan de Olympische Spelen van Londen kregen er één. Het is een echte boodschappenfiets, die ik gebruik als ik koffie ga drinken in mijn woonplaats Amsterdam en rustig over de grachten rijd. Leuk, alleen is het een log, zwaar ding, Als ik aan de andere kant van de stad moet zijn, pak ik mijn oude racefiets. Die Gazelle is dan een beetje langzaam en daar kan ik niet goed tegen."

2 Krijgen deze fietsen net zoveel aandacht als je trainings- en wedstrijdfietsen?
"Eerlijk gezegd niet. Mijn Gazelle staat in de kelder, net als mijn oude racefiets die nu een lekke band heeft. Ik ben vaak weg van huis en raak ze daardoor soms heel lang niet aan. Na een jaar denk ik dan wel eens: laat ik de banden nu maar oppompen. Mijn trainingsfiets staat in de hal omdat ik die elke dag gebruik. Die is ook niet altijd helemaal schoon, haha"

'Ik kan niet goed tegen langzaam'

3 Is het voor jou als profrenner mogelijk in een rustig tempo door de stad te rijden?
"Als ik ergens koffie ga drinken, weet ik dat ik daar niet als eerste hoef te zijn. Maar ik moet daarvoor wel een knop omzetten. Ik ben vaak een beetje laat en dan probeer ik mijn tijd toch goed te maken door hard te rijden."

 


Met dank aan Carolien Rutgers en Ben Bouwman voor de scans.