Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Lizzie bedankt Ellen voor de winst in de Ronde van Drenthe (+video)

Ronde-van-Drenthe-1Vandaag was de eerste wereldbeker van het seizoen, de Ronde van Drenthe. Ploeggenoot Lizzie Armitstead won de wedstrijd en bedankte Ellen van Dijk die voor haar als motor fungeerde in de finale. Ellen sprintte voldaan naar de zevende plaats in de achtervolgende groep. Champagne na afloop!

 

 

 

 

 

 Het was een aanvallende koers, waarbij de ploeg op de keien het tempo steeds opgeschroefde. Toen Van der Breggen en Slappendel van Rabobank alleen voor de meute uit reden, waren het Romy Kasper en vooral wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk die de voorsprong snel deden slinken (zie video hieronder) en zo Lizzie goed konden lanceren. Armitstead dankte haar ploeggenoten na afloop dan ook uitgebreid. "Ik heb deze winst echt te danken aan mijn ploeggenoten, vooral Ellen van Dijk heeft enorm gewerkt om het gat naar de twee koplopers te dichten en echt als een motor fungeerde voor mij in de finale. Daardoor kon ik het restant van de kloof alleen dichten en wist ik dat ik de snelste zou zijn in de sprint."

Ellen kwam zelf ook juichend over de finish. "Dit geeft zoveel voldoening, jeetje. Het wk tijdrijden duurt nog even, maar ik heb alvast de bevestiging dat het met de vorm wel goed zit. Van zulk team work word ik zo superblij. Dit is bijna net zo mooi als zelf winnen."

Video
Belangrijk moment in de wedstrijd: wel of niet rijden!?


Tweet


In de pers
       Opofferen. Bijna net zo mooi als zelf winnen (Dagblad v/h Noorden: 17 maart 2013)
       Van Dijk zevende in Ronde van Drenthe (RTV Utrecht: 15 maart 2013)
       Armitstead wint Boels Ronde van Drenthe
(Cyclingonline.nl: 15 maart 2013)
       Van Dijk zevende in Ronde van Drenthe (Omroep Zeeland: 15 maart 2013)
       Help from van Dijk elevates Armitstead (Yorkshire Post: 17 maart 2013)

Foto's