Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Omloop van het Hageland

OmloopvanhetHagelandVandaag reed ik de Omloop van het Hageland. Opnieuw een wedstrijd in België, in de gemeente Tielt-Winge. Ploeggenoot Lizzie Armitstead won de wedstrijd, ik eindigde midden in het peleton als 44e. Lees hier hoe het is gegaan.

 

 

Een superdag voor het team, met de winst van Lizzie! Omdat het zondag precies twee jaar geleden was dat haar oom overleed, was het een extra bijzondere overwinning. Zeer verdiend ook, Lizzie is echt in supervorm.

Na een rustige aanloop, was er een grote valpartij voorin het peloton net voor het eerste klimmetje. Er konden 17 rensters doorrijden en de rest lag óf op de grond óf kon er niet omheen. Ik behoorde helaas tot de laatste categorie en ons peloton is ondanks een pittige achtervolging van Liv-Giant (voor Wild) niet meer teruggekomen. Gelukkig was Boels-Dolmans goed vertegenwoordigd voorin, met maarliefst vier meiden van ons; Lizzie, Jessie, Romy & Nina. Na een goede samenwerking kon Lizzie in de laatste ronde samen met Emma Johansson wegkomen en bleek ze de sterkste in een sprint-à-deux.
Hoewel ik er helaas dus weinig aan bij kon dragen, was het super dat het sterke rijden van het team zo beloond werd.

Na de koers bleven we nog een nachtje in België en hebben we de ronde van Vlaanderen verkend. Een pittig parcours, waar we onze lol op kunnen op 6 april. Nu eerst de focus op de eerste wereldbeker van het seizoen aankomende zaterdag: de ronde van Drenthe!

Tweet

Foto's

Strava

Bekijk mijn race hier op Strava

Bekijk het verkennen van de ronde van Vlaanderen hier op Strava