Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Net naast het podium in GP Le Samyn

LeSamynVandaag stond de Belgische wedstrijd GP Le Samyn op het programma. Als winnares van vorig jaar ging ik met startnummer één van start, maar eindigde net naast het podium. In de massasprint kwam ik als vierde over de streep. Toch overheerste na afloop tevredenheid.

 

 Het ging best lekker vandaag. Het was een actieve koers waarin continu werd aangevallen. Maar op de een of andere manier is het heel lastig wegkomen op dit rondje en er is dan ook nooit een serieuze ontsnapping op gang gekomen hoe veel teams het ook probeerden. Ik had duidelijk niet de benen van vorig jaar, toen ik hier solo weg wist te komen. Ik vroeg me nog af hoe ik dat vorig jaar geflikt had.
In een hectische finale met een flinke valpartij raakten we helaas Christine Majerus kwijt. Zij is met een flink gat in haar knie naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels gehecht.
In de sprint bergop miste ik nog wat pure power om echt voor de overwinning mee te doen. Een vierde plek, daar heb je natuurlijk niks aan. Maar omdat ik merk dat het steeds weer een beetje beter gaat ben ik er voor nu tevreden mee en put ik daar zeker vertrouwen uit. Wat ook heel belangrijk is: ik geniet van het koersen met mijn nieuwe team! Op naar de volgende koers: Omloop het Hageland zondag a.s.

In de pers

       Ellen van Dijk vierde in GP Le Samyn (Wielerland.nl: 5 maart 2014)
       
Johansson wint GP Le Samyn des dames (Cyclingonline.nl: 5 maart 2014)
       Van Dijk grijpt net naast podium in Le Samyn (Boels-Dolmans: 5 maart 2014)

Tweet

Foto's

Strava

Bekijk mijn race hier op Strava