Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Sponsorcontract getekend met Tavernemeun Accountants

Tavernemeun

Dinsdag 25 februari om 15.00 uur was het dan zo ver: Tavernemeun Accountants en ik hebben op de vestiging in Barneveld ons sponsorcontract getekend!

De sponsoring houdt in dat het accountantskantoor met vestigingen in Barneveld en Veenendaal de volledige financiële en fiscale administratie en de advisering voor mij geheel kosteloos gaat verzorgen. Het contract loopt vooralsnog tot 2016. Omdat topsporters steeds bedrijfsmatiger bezig zijn, is voor ons de administratieve rompslomp fors toegenomen. Daardoor was het ook voor mij soms lastig om me volledig op mijn sportieve doel te kunnen focussen. 

Juiste moment

Uiteraard ben ik enorm blij met dit sponsorcontract. Los van het feit dat ik gewoon niet zoveel verstand van financiële en fiscale dingen heb, belemmeren ze me in mijn sportieve doelstellingen. Wat dat betreft komt de samenwerking precies op het juiste moment.

Eind vorig jaar namelijk tekende ik, na vijf jaar voor de Amerikaanse ploeg Specialized-lululemon te hebben gereden, een driejarig contract bij de Nederlandse ploeg van Boels-Doelmans. Ik heb een fantastisch jaar achter de rug, met twee nieuwe wereldkampioenstitels erbij. Maar de uitdagingen voor 2014 liggen alweer op de loer: in september het WK Wielrennen in Spanje, in juni de nationale kampioenschappen in Oostmarsum en op 1 april de Ronde van Vlaanderen.

Olympische Spelen 2016

Dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over mijn financiële en fiscale huishouding, geeft me dan ook veel rust. Het werd steeds ingewikkelder om alles in de lucht te houden. Ons contract loopt tot 2016 en daar ligt voorlopig ook mijn grote doel: goud winnen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ik kan me de komende tijd dus helemaal op dit grote sportevenement focussen, en natuurlijk ook op alle wereld- en landskampioenschappen en andere wedstrijden.

Niet alleen ik ben overigens blij met de sponsoring, ook de partners van Tavernemeun zijn uiterst content met het contract. Na de ondertekening lieten ze hun waardering blijken. GertJan van Elst: “Laat ik het zo zeggen: het voelt goed om in haar jacht op een gouden medaille op de Olympische Spelen Ellen een handje te helpen.” Arie van Rabenswaaij: “Doordat we Ellen compleet ontzorgen, kan zij blijven topsporten.” Berry Taverne: “Het is fantastisch dat we de komende jaren een sportief toptalent als boegbeeld van ons bedrijf hebben.”

Getriggerd door slogan

In ruil voor de sponsoring zal ik me opwerpen als ambassadeur van Tavernemeun. Als topsporter was ik direct getriggerd door de slogan van Tavernemeun: 'Ondernemen is topsport'. Ik hoop dat ik aan die topsportmentaliteit iets kan bijdragen. Daarnaast zal ik waar mogelijk het bedrijf promoten. En natuurlijk zou het mooi zijn als de partners van Tavernemeun een keer komen kijken!

Ingewikkeld zal de promotie van Tavernemeun niet zijn, want ondernemerschap en topsport hebben veel dingen gemeen. De gedrevenheid en voortdurende focus op je doel, zonder de details uit het oog te verliezen, daar herkennen we elkaar in. Als ondernemer moet je bovendien ook echt wel je eigen business runnen. Om mij heen staan trainers, een bondscoach, een fysiotherapeut en nu ook een accountant. Ze ondersteunen je. En ze zijn keihard nodig, want zonder hen kan ik uiteindelijk die topprestatie nooit leveren.


In de pers

       Wereldkampioene Ellen van Dijk en Tavernemeun slaan handen ineen (Tavernemeun.nl:
       4 maart 2013)
       
Tavernemeun sponsort wereldkampioen (Veenendaalsekrant.nl: 5 maart 2013)

Tweet

Foto's