Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Omloop het Nieuwsblad

omloop

De eerste wedstrijd is altijd weer spannend! Waar sta ik? Waar staat de ploeg? Waar staat de rest?
Na gister is het allemaal weer wat duidelijker. Over mijn eigen niveau in de koers was ik aardig tevreden.

 

Net als bij de mannen is Omloop het nieuwsblad de eerste graadmeter van het seizoen. Na een succesvol 2013 leek een goed resultaat bijna vanzelfsprekend, maar de voorbereiding op dit seizoen verliep anders dan gepland vanwege een griepvirus, opgelopen na de strandrace Egmond-Pier-Egmond.

Ik kon goed voorin meekoersen, maar moest op de Paterberg (na +-70km) de voorsten laten gaan. Door een foutje moest ik van mijn fiets af en verloor zo de aansluiting met de eerste groep. Op dat moment was er een kopgroep ontstaan met mijn ploeggenoten Lizzie Armitstead, Christine Majerus en verder Amy Pieters en Emma Johansson. Ik kon gelukkig snel weer de aansluiting vinden met de achtervolgende groep en zo ontstond er een ideale situatie voor de ploeg. Zeker omdat we nog met 5 rensters in de groep van 20 erachter reden. Boven op de Molenberg (na +-90km) ontstond er een achtervolgend groepje op de kopgroep met daarin Annemiek van Vleuten, Ashleigh Moolman, Kirsten Wild, Anna van de Breggen, Maaike Polspoel, Megan Guarnier en ikzelf. Helaas kwam alles weer samen na de kasseienstroken en zo reden we met een groep van ruim 25 meiden richting de finish. In de groep werd veel aangevallen, maar alles werd gecounterd door een van de 5 (!) Boels meiden. Dit zorgde er voor dat we in de laatste kilometer nog heel dicht bij de kopgroep kwamen, maar zij mochten toch gaan sprinten om de zege. Die sprint won Amy met ruime voorsprong. Lizzie werd na een hele sterke wedstrijd 3e.

De ploeg was in de breedte supersterk en het was heel mooi om zo te kunnen koersen. Het was echt genieten om met de ploeg alles onder controle te hebben. Helaas werd het nog niet beloond met de winst, maar dit gaf al wel heel veel voldoening. Op naar de volgende koersen!

Woensdag staat de GP Samyn op het programma.

 

In de pers

       Ellen van Dijk klaar voor Omloop het Nieuwsblad (RTV N-H: 26 februari 2013)

Tweet

Foto's