Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Trainen in Zwitserland

heidelbergSamen met Lars van de Vall, Koos Jeroen Kers, Jan Lof en Derk Abel Beckeringh ben ik een weekje op trainingskamp in Zwitserland.

 

 

 

 Na een inspirerende roadtrip met een tussenstop in het pittoreske stadje 'Heidelberg' hebben we inmiddels alweer twee pittige trainingsdagen in de benen.

Vandaag sneeuwt het helaas dus een mooie fietstocht zit er niet in, pluspunt is dat de jongens uitgebreid de tijd hadden een gastcolumn te schrijven over 'Ellen op trainingskamp'.
Hierbij dien ik wel op te merken dat ze niet altijd zo liefkozend over mij en vrouwen in het algemeen zijn. Ideaal dus om deze column 'op papier' te hebben, daar kan ik deze week mooi zo nu en dan nog eens aan refereren.
Stay tuned voor meer nieuws en foto's vanuit Zwitserland de komende week..!


Gastcolumn

door: Lars van de Vall & Koos Jeroen Kers

Fietsen met vrouwen, menigeen zal daarbij denken aan een zondagsritje onder de lentezon met een stop bij een terrasje om even een theetje of een sapje weg te tikken. Echter hebben veel Nederlandse dames met hun prestaties in internationale wedstrijden aangetoond dat wielrennen en vrouwen zeker ook samengaan. Ellen is hiervan natuurlijk een uitstekend voorbeeld.

In het verleden reed ze wel eens haar trainingswedstrijdjes mee bij de plaatselijke wielervereniging in Amstelveen. Wedstrijdjes waarbij ze al redelijk wat respect bij mij afdwong doordat ze de aanval niet schroomde. Maar desondanks wilde ik natuurlijk niet door haar afgetroefd worden en trachtte ik altijd voor haar over de finish te komen. Want verliezen van een vrouw, dat is toch de eer van elke man te na.

De laatste maanden heb ik Ellen beter leren kennen door de gezamenlijke trainingen die we met enkele wielrenners uit de omgeving van Amsterdam afwerkten. Hierbij kwam Ellen naar voren als een goedlachse en fijne trainingspartner voor wie we toch dikwijls onze trots even aan de kant moesten zetten. Er staat me nog goed een rondje Noordwijk voor ogen waar ik samen met twee andere Elite renners tegen wil en dank de slipstream van Ellen moest verkiezen omdat zij op dat moment simpelweg het meest fris was en ons nog wel even uit de wind kon zetten.

Ondertussen heeft Ellen het zover geschopt dat ze zelfs met onze vriendengroep mee mag op trainingskamp in Zwitserland. Terrein waar wij gelukkig enigszins in het voordeel zijn, vooral als de wegen steiler worden. Het deed ons dan ook wel een beetje deugd toen ze zich aan het einde van een lange rit in het wiel zette en zelfs even kortstondig haar ongenoegen uitte toen we een tussensprintje trokken. Eindelijk dachten we haar dan klein te hebben. Maar toen we na 145 kilometer langs de thuisbasis reden en verkondigden er nog een half uurtje aan vast te plakken ging ze toch gewoon weer mee. Hiermee groeide ons respect voor Ellen wederom, maar daarmee ook stiekempjes ons verlangen naar het moment dat ze tijdens een training gaat vragen of we wat langzamer kunnen rijden of even op haar willen wachten. Het zou ons echter niets verbazen als dat moment in ieder geval deze week niet meer voor gaat komen.

Tot die tijd spelen de boys graag non-stop dit filmpje af...

 

Foto's

Strava

Je kan hier ons trainingsritje in 'Heidelberg', Duitsland bekijken.
Je kan hier ons eerste trainingsritje in Zwitserland bekijken.