Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Spaanse etappekoers Emakumeen Bira

Etappe3Na het verkenning van het WK parcours en het rijden van Durango-Durango sluit Ellen haar Spaanse trip af met de etappekoers Emakumeen Euskal Bira. Vier zware heuvelige etappes in vier dagen. Volg Ellen hier tot zondag, van dag tot dag, hoe het haar vergaat.

Emakumeen-Euskal-Bira

 

 


 Wat Ploegleider Danny Stam al na Durango-Durango aangaf, wordt deze etappewedstrijd gebruikt voor het bouwen aan de vorm richting de nationale kampioenschappen (25 en 28 juni).

Ploegvoorstelling Etappe1

 

 

Etappeoverzicht

12 juni etappe 1 Iurreta–Iurreta 88 km
13 juni etappe 2 OñatiOñati 113,7 km
14 juni etappe 3 ArrietaArrieta 91 km
15 juni etappe 4 AtaunAtaun  115,4 km

Etappe 1: 12 juni - 88 km

Ellen van Dijk in Emakumeen Euskal Bira

Ellen reed in de groep achter een kopgroep van elf. rijdsters Lizzie Armitstead en Megan Guranier zaten in de kopgrop en Lizzie eindigde net naast het podium als vierde. Ellen finishte in haar groep als tweede achter ploeggenoot Katarzyna Pawlowska.

Reactie van Ellen
Poe, dat was weer zwaar! Kimmen gaat nog niet echt naar m'n zin, maar ik ben vooral aan het investeren hier. Ik heb de afgelopen dagen ook heel veel kilometers getraind. Het wordt nog wel drie dagen van overleven vrees ik ;). Maarja, winnen doe ik hier toch niet, dus dan maar even afzien.

Etappe uitslag: 13e
Algemeen klassement: 13e (+ 2' 18")

 


Etappe 2: 13 juni - 113,7 km

Ellen van Dijk in Emakumeen Euskal Bira

Ellen kwam vandaag in het peleton binnen, op iets meer dan een halve minuut van de kopgroep. Lizzie finishte als tweede.

Reactie van Ellen en de ploegleider
Ellen reageerde kort maar krachtig: "Viel niet mee vandaag, ben overgegaan in de survivalmodus :)." Ploegleider
Danny Stam zei niet echt naar de rangschikking te kijken. "Het is zaak om conditie op te bouwen richting de nationale kampioenschappen na een relatieve periode van rust. We hebben de draad weer opgepakt hier met Lizzie, de anderen hebben een week eerder al gereden. Ik denk dat de basisconditie alweer goed is, het is nu zaak de puntjes op de i te zetten."

Etappe uitslag: 22e
Algemeen klassement: 14e (+ 2' 57")

 


Etappe 3: 14 juni - 91 km

Ellen van Dijk in Emakumeen Euskal Bira

In de derde, zware, etappe mengde Ellen zich niet in de strijd voor de overwinning en eindigde vooraan in het peloton. Er waren zeventien rijdsters uit het peloton tijdens de etappe weggereden en  Megan Guarnier wist naar de vijfde plaats te rijden.

Reactie van Ellen
Ik voelde me vanmorgen erg moe, maar na een half uurtje in de koers ging het wel weer. Ik voelde me niet goed genoeg om met de eersten me te gaan en gelukkig was het in het peloton vandaag easy. Nog een dagje en dan weer even goed uitrusten.

Etappe uitslag: 23e
Algemeen klassement: 20e (+ 10' 48")

 


Etappe 4: 15 juni - 115,4 km

Ellen van Dijk in Emakumeen Euskal Bira

Net zoals de andere dagen eindigde Ellen vooraan in het peloton. Megan Guarnier eidigde vandaag als vijfde. De twee zware weken in Spanje zitten ertop. Het is nu even tijd voor rust voordat de nationale kampioenschappen beginnen (tijdrit 25 juni, wegwedstrijd 28 juni).

 

Etappe uitslag: 27e
Algemeen klassement: 22e (+ 16' 16")

 

  

Ellen van Dijk in Emakumeen Euskal Bira

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


'Etappe 5': 15 juni - 1333 km, de terugreis :-)

"Wat een avontuur samen met Jessie Daams,Ellen van Dijk en Marianne Vos onderweg naar Huis met onze piloot Angel #Trankilo #Bilbao"