Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Spanje deel 2: de eendagswedstrijd Durango-Durango

DurangoDurango1Na het verkennen van het WK parcours heeft Ellen vandaag het Spaanse avontuur voortgezet met het rijden van de eendagswedstrijd Durango-Durango Emakumeen Saria. Een bergachtige wedstrijd van 110 kilometer met vijf beklimmingen, waarvan de laatste twee van de 2e categorie. Echt iets voor Ellen dus ;-)

 

 

 

 

Bij de beklimming van de Montekalbo met nog ongeveer 30 kilometer te gaan was er de ene aanval na de andere. Na de beklimming zat Ellen in de kopgroep van 13 rijdsters die uitgroeide naar 17. Op de laatste berg op 10 km van de streep brak de kopgroep en moest Ellen de snelste laten gaan. Lizzie zat goed mee vooraan en zat in de laatste kilometers in een kopgroepje van drie. Ze eindigde knap als tweede achter Marianne Vos en voor Emma Johansson. Ellen eindigde net buiten de top-10 als 11e.

 

Reactie van de ploegleider
Ondanks dat Ellen niet erg tevreden was, was ploegleider Danny Stam onder de indruk van hoe de ploeg in de breedte presteerde. "Toen er een groep van zeventien rensters overbleef op de eerste van twee beklimmingen, zaten we daar met vijf rensters bij: naast Lizzie en Ellen ook met Megan Guarnier, Kasia Pawlowska en Jessie Daams. In de Emakumeen Bira gaan we verder bouwen aan de vorm richting de nationale kampioenschappen."

 

Van donderdag tot zondag sluit Ellen het Spaanse avontuur af met de etappekoers Emakumeen Bira.

Foto's