Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Verkenning WK parcours in Ponferrada

Ponferrada thumbEllen is in Ponferrada om het parcours te verkennen voor het WK wielrennen in september. Met de nationale selectie ging Ellen onder begeleiding van politiemotoren op pad om het tijdrit parcous en de wegwedstrijd te verkennen. Vandaag verkent ze met haar team de ploegentijdrit.

 

 

 

 

Het parcours voor de individuele tijdrit, het belangrijkste parcours voor Ellen, is 29,5 kilomter lang. In tegenstelling tot de tijdrit vorig jaar in Firenze, is het parcours niet helemaal vlak. Het heeft 172 hoogtemeters en een klim van +/- 100 hoogtemeters een paar kilometer voor de finish. De ploegentijdrit is ongeveer hetzelfde parcours als de individuele tijdrit, maar heeft een extra lus wat maakt dat het 36,15 kilomter is. De wegwedstrijd is een stuk heuvelachtiger en is 127,4 kilomter lang. Het bestaat uit zeven rondes van 18,2 kilomter en heeft ruim 300 hoogtemeters per rondje.

  Individuele tijdrit (pdf)
Ploegentijdrit (pdf)
Wegwedstrijd (pdf)
  Bekijk mijn verkenningstocht op
Ellen van Dijk op Strava 

Reactie van Ellen
Het tijdritparcours is mooi, maar heel erg recht toe, recht aan. Dat worden 29,5 erg lange en geestdodende kilometers. Het klimmetje op het eind viel gelukkig wel mee. Het wegparcours is weer lastig, maar daar maak ik me niet zo druk om. Morgen gaan we de ploegentijdrit nog verkennen met de ploeg, maar die is bijna gelijk aan de individuele tijdrit.

Werk aan de winkel
Het fietsen ging niet overal even makkelijk. Voor het inkomen van Ponferrada wordt speciaal een nieuw stuk weg aangelegd, die nog niet helemaal af is en moest er 'gekluund' worden.
Ponferrada(2)

 

Maar niet iedereen vindt het verblijf van Ellen in Spanje even leuk...

Foto's