Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen van Dijk wint eerste tijdrit van het seizoen

OmloopvanBorseleTT4Ellen van Dijk heeft vanavond de individuele tijdrit in Borsele gewonnen. Het was de eerste tijdrit die Van Dijk reed nadat ze wereldkampioene werd in Florence vorig jaar. Dus de eerste overwinning in haar regenboogtrui!

 

 

 

 


Aan het begin van de avond mocht Ellen van Dijk eerst het startschot geven voor de tijdrit van de junior-dames. Later ging ze met startnummer 1 als laatste van start en legde het 19,9 km lange parkoers af in 26:48 met een gemiddelde van 43,6 km/u. Ze was negen seconde sneller dan Chantal Blaak en dertien seconde sneller dan Taylor Wiles. Chantal Blaak stond lange tijd aan de leiding, maar het was Ellen die haar uiteindelijk van de winst afhield. Omdat deze tijdrit de eerste wedstrijd is van de KNWU tijdritcompetitie, staat Ellen nu eerste in deze competitie.
De afgelopen twee edities won Ellen deze tijdrit ook al.

Reactie van Ellen

"Het is mooi dat de wielerbond een dergelijk initiatief neemt, want ik heb eigenlijk vanaf het WK geen tijdrit meer gereden. Dan is het toch even weer een 'wake up call' voor het lijf. Het ging niet vanzelf vandaag, ik heb wel eens een betere tijdrit gereden. Maar ik was het aan mijn stand verplicht om te winnen en dat is gelukt. Maar het gaf wel een kick om in dat regenboogpak te starten en op een fiets te rijden met regenboogkleuren."

 

Bekijk de uitslag hier hier (pdf)

Foto's 

Lees meer in de pers
       Van Dijk wint eerste keer in regenboogtrui (Wieler Revue: 25 april 2014)
       
Ellen van Dijk snelste in tijdrit Omloop van Borsele (PZC: 25 april 2014)
       
Van Dijk wint tijdrit Borsele in regenboogtrui (Cyclingonline.nl: 25 april 2014)
       Wereldkampioene klokt snelste tijd in 's-Heerenhoek (Omroep Zeeland: 26 april 2014)
       Snelste tijd voor wereldkampioen Ellen van Dijk (RPL: 28 april 2014)