Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Begin nieuw seizoen: Omloop het Nieuwsblad

OmloopHetNieuwsblad 3Vandaag begon het nieuwe wielerseizoen echt voor Ellen met de eerste voorjaarsklassieker: Omloop het Nieuwsblad. Met veel zin begon Ellen de eerste echte wedstrijd voor Team Sunweb. En met resultaat..

 

 

 

 

 

Ellen had er zin in zei ze een paar dagen van tevoren. "Ik mag weer..! Na een winter trainen gaan we het nieuwe seizoen komend weekend traditiegetrouw openen met de Omloop het Nieuwsblad. Na twee goede trainingskampen met team Sunweb, kijk ik er naar uit om met mijn nieuwe ploeggenootjes te gaan koersen!

De wedstrijd verliep goed voor team Sunweb. Al relatief vroeg in de wedstrijd, op de Paterberg, reed Ellen samen met de Italiaanse Elisa Borghini weg. Ze hadden op een gegeven moment een voorsprong van anderhalve minuut. Achter het tweetal werd ook goed doorgereden en een klein groepje wist het gat te dichten met onder andere ploeggenote Lucinda Brand. Even daarna reed Lucinda weg op de kasseienstrook en wist het knap alleen af te maken! Achter Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten eindigde Ellen als vierde.

Ondanks dat Ellen niet op het podium reed glunderde ze na afloop "Heel mooi dat Lucinda het af kan maken. Het is altijd heel bijzonder als je voor het eerst met je nieuwe ploeggenoten de koers in gaat. Je kunt er wel een goed gevoel bij hebben, maar het moet er ook uitkomen. Dat lukte. Ik was zelf vandaag ook heel sterk, het was niet mijn plan om al zo vroeg weg te rijden, maar toen het gebeurde, ben ik ervoor gegaan. Uiteindelijk sloeg Lucinda de beslissende kloof en hebben we hier een topdebuut."