Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen speelt sleutelrol bij teamwinst in Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen 8Zondag was de favoriete wedstrijd van Ellen: De Ronde van Vlaanderen. En het werd een fantastische dag voor Team Sunweb, met een hoofdrol voor Ellen. Nadat ploeggenote Rozanne Slik na 100 kilometer, 16 kilometer te zijn ontsnapt en weer te zijn bijgehaald waren er diverse ontsnappingen.

 

 

 

 

Een groep van vier werd terug gehaald en nog eens vier rijdsters ontsnapte zonder iemand van Team Sunweb en het zag er naar uit dat zij (olympisch kampioene Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma) om de winst zouden gaan strijden. Echter, met een grootste inspanning door Ellen aan kop van het peloton werd de groep 1 kilometer voor de streep weer bijgehaald. Door verder goed teamwerk wist ploeggenoot Coryn Rivera de massasprint te winnen.

 

Ellen
Het is geweldig zo'n teamspirit te zien binnen ons team. We gaven allemaal 100% voor elkaar en dit maakte het verschil op het einde. Het team zette zich in om mij in de kopgroep van vier te krijgen, maar ik kon er helaas net niet bij komen. Vanaf dat moment veranderde we ons plan. We gingen voor een massasprint en zette de achtervolging in. Het was fantastisch Coryn te zien winnen en dat het teamwerk zo beloond werd. Iedereen van het team heeft hier een grote rol in gespeeld. Uiteraard de rijders, maar ook de begeleiding. De wedstrijd was super uitgedacht tot in elk detail. Dit alles samen maakt het verschil.