Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen in de Women's Tour of Britain

WomensTour etappe2 2Ellen rijdt deze week de Women's Tour, een etappewedstrijd in Groot-Brittannië dat onderdeel is van de World Tour. De ronde begon met goed succes voor Boels-Dolmans Volg Ellen hier van etappe tot etappe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etappeoverzicht

Etappe 1 Southwold - Norwich 138,5 km
Etappe 2 Atherstone › Stratford-upon-Avon 140,6 km
Etappe 3 Ashbourne › Chesterfield 112 km
Etappe 4 Nottingham › Stoke-on-Trent 119 km
Etappe 5 Northampton › Kettering 133 km

Etappe 1

Het parcours van vandaag was vlak. De 138 kilometer lange rit van Southwold naar Norwich bood kansen aan de sprinters, misschien wel de enige in vijf dagen tijd. Nadat we het parcours hadden verkend, hadden we met het team besloten de krachten te sparen voor de finale. We wilden een sprint en dus vielen we niet aan. Door goed teamwerk werd Christine Majerus afgevuurd voor de finish en wist in de sprint Marianne Vos te verslaan en zo de etappe te winnen. Ellen eindigde in het peloton als 22e in dezelfde tijd.

 

Etappe uitslag: 22e (+ 0")
Algemeen klassement: 24e (+ 10")

Samenvatting etappe 1

Etappe 2

Vandaag was het echt Brits weer: regen, regen en nog meer regen. Het was vandaag behoorlijk heuvelachtig. Het was een aardig slagveld en op het eind was er nog een groep over van zo'n 25 rensters. De hele dag door waren er ontsnappingspogingen die weer terug gehaald werden. In de laatste tien kilometer werd er constant aangevallen. Boels-Dolmans mengde zich daarin met twee kilometer te gaan. Toch werd er gesprint om de overwinning. Ellen finishte in de groep als 24e, en helaas raakte Christine haar leidende positie kwijt en staat ze nu 2e in het klassement.

 

Etappe uitslag 24e (+ 0")
Algemeen klassement: 15e (+ 17")
Samenvatting etappe 2
.


Etappe 3

De derde rit van de Aviva Women's Tour was de kortste van de derde editie van de Britse etappekoers, maar de 109 kilometer lange etappe was veeleisend genoeg om de titel koninginnenrit te mogen dragen. Indrukwekkende rijen toeschouwers stonden aan de kant, zwaaiend met vlaggen en hun favoriete renners aanmoedigend, terwijl het peloton vertrok uit Ashbourne onder een bewolkte lucht. Vanaf het moment dat het startschot viel, werd er veel aangevallen en lag de snelheid hoog. Niemand wist echt lang weg te blijven totdat Chantal Blaak een sterke aanval plaatste op zestig kilometer van de streep. Het pakte precies zo uit als het team bedacht had. Het idee was om iemand mee te sturen met de vroege vlucht en dan deze ontsnapping als springplank te gebruiken op de klim. Het ging precies zo. Armitstead wist onder andere de sprong in de finale naar de kopgroep te maken. Met nog de hulp van Chantal wist Armitstead de etappe te winnen en de leiding in het klassement te pakken. Ellen zat in de groep daarachter en kwam op 36 seconde van Armistead over de streep.

Etappe uitslag 30e (+ 36")
Algemeen klassement: 17e (+ 47")

Etappe 4

Er waren een aantal ontsnappingen in het begin van de etappe die ook weer teruggehaald werden. Na 94 kilometer sloeg het peloton uiteen. Er was een kopgroep van 4 inclusief Armitstead en een met kort daarop een achtervolgende groep van 17 meiden inclusief Ellen. Er werd van voren veel aangevallen maar Armitstead haalde ze stuk voor stuk terug. Marianne Vos wist de etappe te winnen. Dideriksen eindigde als 4e, Lizzie als 6e en Ellen als 10e in dezelfde tijd.Lizzie wist in ieder geval haar leidende dag te houden, dus de dag was succesvol te noemen.

Etappe uitslag 10e (+ 0")
Algemeen klassement: 14e (+ 50")


Etappe 5

De tactiek van de ploeg voor de 133 kilometer lange rit tussen Northampton en Kettering was duidelijk en berekenend. Armitstead begon aan de slotdag met acht seconden voorsprong op Ashleigh Moolman (Cervélo Bigla) en tien seconden op Elisa Longo Borghini (Wiggle High 5), maar het was Marianne Vos als vierde met vijftien seconden achterstand die potentieel het meest gevaarlijk was. Nadat Lizzie de eerste tussensprint wist te winnen was Marianne geen bedreiging meer, en kon ze niet meer met bonificatiesecondes winnen. Er ontstond een kopgroep die een steeds grotere voorsprong kreeg. Toen de kopgroep bijna vijf minuten voorsprong nam, kwam het Boels-Dolmans Cycling Team op kop van het peloton om de kloof te dichten. In de laatste tien kilometer was het gevaar voor het klassement geweken. Lepisto was de snelste van de kopgroep, waar men achttien tellen overhield op het peloton. Armitstaed kwam als veertiende over de streep en stelde de eindzege veilig. Ellen finishte daarachter in dezelfde tijd.

Etappe uitslag 28e (+ 0")
Algemeen klassement: 13e (+ 53")