Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

[Update] Hoogtestage Sierra Nevada

Hoogtestage 3Na afgelopen nog in de Belgische Ardennen actief te zijn geweest op de mountainbike heeft Ellen het eerste gedeelte van het seizoen afgesloten. Voor een maand is ze op hoogtestage in de Sierre Nevada als voorbereiding op belangrijke wedstrijden later in het seizoen.

Hoogtestage

Van 5 tot 25 mei is Ellen op hoogtestage in de Sierra Nevada. Ze is hier onder meer andere rijdsters van de Nederlandse selectie: Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Vera Koedooder en Roxane Knetemann. Ellen bereidt zich hier voor op de belangrijke wedstrijden later in het seizoen zoals de tijdrit op de Europese Spelen en het NK tijdrijden in Emmen. "Ik heb twee jaar geen hoogtestage gehad, maar ik hoop dat een dergelijke voorbereiding nu even een nieuwe push aan mijn seizoen kan geven. Het is in het verleden altijd goed bevallen en ook mentaal kun je even helemaal je hoofd leeg maken." Ellen won in het eerste gedeelte van het seizoen een etappe in de Ladies Tour of Qatar, was tweede in de Omloop Het Nieuwsblad, derde in de Ronde van Drenthe en won de tijdrit in Borsele. "Die laatste zege was heel welkom, ook omdat het in de wegwedstrijden daarvoor juist net wat minder draaide. Het was goed voor de moraal. Het liefst had ik er nog een podiumplaats in Overijssel bij gedaan, maar dat lukte helaas net niet. Ik probeerde tevergeefs weg te komen en werd uiteindelijk vierde. Nu op naar het volgende deel van het seizoen."

 

Update

Ik ben nu alweer twee weken op hoogte in Spanje en ga de laatste week in. De afgelopen weken waren super. Ik vind het altijd fijn om een langere periode te trainen en in alle rust op te kunnen bouwen. De eerste week stond vooral in het teken van aanpassen en de tweede week van duur en inhoud. Nu in de laatste week ligt de focus op intensiteit en dan zit het festijn er alweer op. Tot die tijd vermaak ik me in ieder geval prima boven op de berg. Het is hier warm (soms bijna 40 graden!) en de omgeving is super om te trainen.

Ik ben hier met Anna, Annemiek, Lucinda, Roxane, Vera en onze verzorger Ruud. Naast de Nederlandse meiden zitten er hier allerlei verschillende sporters uit heel Europa. Nu komen er ook steeds meer wielerteams om zich voor te bereiden op de Tour de France. Zo zijn Lotto-Jumbo, Lotto-Soudal en Movistar ondertussen gearriveerd.

Natuurlijk is ontspanning ook erg belangrijk :)! Afgelopen zaterdag hebben we een uitstapje gemaakt naar de kust. De directeur van de KNWU, Huib Klossterhuis, heeft daar een huis en had een heerlijke Spaanse maaltijd voor ons bereid.

Bij thuiskomst staan er meteen een aantal wedstrijden op het programma zoals de Boels Hills Classic en Gooik-Gooik. Hoewel die wedstrijden nog niet veel kunnen zeggen over het effect van de hoogtestage hoop ik er natuurlijk wel goed te kunnen rijden. Uiteindelijk hoop ik goed te zijn tijdens de Tijdrit  en Wegwedstrijd van de Europese Spelen in Baku op 18 en 20 juni en aansluitend het NK Tijdrijden en NK weg in Emmen.

Bekijk alle komende wedstrijden in 2015 van Ellen hier.