Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ploegpresentatie in sprookjesachtig decor

Presentatie 2015 boels dolmans cycling teamDirect na terugkomst van trainingskamp in Spanje, was vandaag was de ploegenvoorstelling van het Boels Dolmans Cycling Team. Het spektakel vond plaats ik het theater van De Efteling. “Dit jaar is alles nog grootster opgezet en nog professioneler.” reageert Ellen, “ik ga met heel veel vertrouwen 2015 in.” De ploeg zet ook hoog in met de hoop op meer overwinningen en wereldkampioen ploegentijdrit.

 

 

 

 

De ploeg is in de breedte sterker geworden met de aantrekking van de Amerikaanse Evelyn Stevens, de Nederlandse Chantal Blaak en de Deense Amalie Dideriksen zodat voor de topkoersen meer gerouleerd kan worden en de rensters nog meer kunnen pieken in de koersen waar ze er willen staan. Voor Ellen staat samen met Chantal Blaak en Lizzie Armitstead centraal tijdens de voorjaarsperiode.

Wereldbekerwedstrijden en WK

De focus ligt verder op de Europese wereldbekerwedstrijden en het WK in Richmond, zo onthult Ploegleider Danny Stam. “Net als vorig jaar starten we het seizoen met de ambitie om in de Europese wereldbekerwedstrijden mee te doen om de overwinning. Vorig jaar wonnen we de Ronde van Drenthe, de Ronde van Vlaanderen en de eindzege in de wereldbeker. Een groot doel aan het einde van het seizoen is de WK-ploegentijdrit in Richmond. We willen nu echt voor het podium meedoen op dit onderdeel, iets wat vorig jaar helaas net niet gelukt is.

Nieuwe uitstraling

Ook werd de nieuwe uitstraling van het team gepresenteerd. Erg kleurvol met naast de bekende oranje/gele tinten ook de kleuren lichtblauw, rood en paars. Daarnaast bestaat het wagenpark nu ook uit een bus en een vrachtwagen. Ook Specialized gaat een grotere rol spelen als technisch partner van het team. Net als in 2014 levert dit merk de fietsen en de verder uitrusting die de rensters gaan gebruiken.

Specialized

Dit jaar komt daar vanuit Specialized Racing technische ondersteuning bij door middel van het Body Fit Geometry Fit-programma en zorgt men aan de hand van resultaten van baan- en windtunneltesten voor de best mogelijke omstandigheden om hun prestaties te verbeteren. Specialized is eveneens technisch partner voor enkele topteams in het mannenpeloton. Dankzij de steun van Specialized kan het Boels-Dolmans Cycling Team in 2015 rekenen op de beste fietsen en het beste materiaal en weten de rensters zich verzekerd van een optimale ondersteuning.

Boels-Dolmans Cycling Team 2015

Ellen van Dijk (NED)
Chantal Blaak (NED)
Demi de Jong (NED)
Evelyn Stevens (USA)
Megan Guarnier (USA)
Lizzie Armitstead (GBR)
Christine Majerus (LUX)
Kasia Pawlowska (POL)
Romy Kasper (DUI)
Amalie Dideriksen (GER)
telegraaf 230920014 interview WK wielrennen
Vrouwen van Boels-Dolmans willen wereldkampioen worden (L1) Ellen van Dijk ligt op koers (Telesport)

 

Interviews met Ellen tijdens de ploepresentatie:
       
      Ellen van Dijk wil regenboogtrui terug (Cyclingonline.nl: 15 januari 2015)
      Van Dijk: ‘Wil de regenboogtrui weer terug’ (Heldenonline.nl: 16 januari 2015)
      Boels-Dolmans Cycling Team: een mooi sprookje (Racefietsblog.nl: 16 januari 2015)