Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen 3x in actie bij WK wegwielrennen

Richmond2015Afgelopen week maakte bondscoach Johan Lammerts bekend dat Ellen bij de zowel de individuele tijdrit als de wegwedstrijd voor Nederland mag uitkomen bij de WK, die volgende maand worden gehouden in Richmond, Verenigde Staten. Naast ook voor Boels-Dolmans de ploegentijdrit te mogen rijden start Ellen net als afgelopen jaren op alle onderdelen.

 

 

 

Ploegentijdrit - zondag 20 september: 38,8km (bekijk het parcours)
Het WK begint met de ploegentijdrit. Voor het Boels-Dolmans Cycling Team is dit één van de grote doelen van dit seizoen. Onlangs werd de ploeg, zonder Ellen vanwege haar sleutelbeen breuk, derde bij de wereldbeker tijdrijden in Zweden. Met een kleinere achterstand dan vorig jaar en zonder Eellen biedt dit zeker goede perspectieve voor het WK.

Individuele tijdrit - dinsdag 22 september: 30km (bekijk het parcours)
Ellen hoopt te kunnen schitteren bij de tijdrit. Het ziet er naar uit dat Ellen op tijd hersteld is van haar sleutelbeen breuk. Met een hoogtetent thuis te hebben gehad en een hoogtestage in Zwitserland hoopt Ellen haar goede vorm te hebben. Het parcours is twee keer een rondje van 15 kilometer. Het is zeer technisch en met totaal 96 hoogtemeters is het ook niet geheel vlak. Naast Ellen start mag ook Anna van der Breggen in de tijdrit voor Nederland uitkomen.

Wegwedstrijd - zaterdag 26 september: 129,6km (bekijk het parcours)
De Nederlandse ploeg bestaat naast Ellen uit: Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Roxane Knetemann, Iris Slappendel, Chantal Blaak en Amy Pieters. Anna van der Breggen is aangesteld als kopvrouw van het team. Het parcours bestaat uit acht rondes van 16,2 kilometer. Per ronde zijn er een paar klimmetjes met in totaal 100 hoogtemeters per ronde. Ellen hoopt het Nederlands team zo goed als mogelijk bij te kunnen staan en Anna tot diep in de finale te kunnen helpen.


Lees meer over Ellen en het WK:   
      Dubbelrol Ellen van Dijk op WK (RTV Utrecht: 20 augustus 2015)
      Dubbelrol van der Breggen en Van Dijk (NOS: 20 augustus 2015)