Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Winst met sterke ploeg in Le Samyn

LeSamyn8bVandaag reed Ellen Le Samyn des Dames. Een wedstrijd in Wallonië die bekend staat om zijn lastige kasseienstroken, ook heuvelop. Met een mooie solo wist Ellen deze wedstrijd in 2013 te winnnen. Na heel sterk te zijn geweest in Omloop het Nieuwsblad is het team gebrand op een overwinning. Vandaag reed Ellen en het team opnieuw erg sterk en werd beloond!

 

 

 

Door de hoge snelheid aan het begin van de wedstrijd brak het peloton in verschillende groepen, maar kwam ook weer bij elkaar. Met nog 40 km te gaan was er de eerste bergsprint, de van kasseien voorziene klim van La Roquette. Ellen kwam als derde boven en door de tempoversnelling moest een grote groep rensters lossen. In de laatste 20 km onstond er een kopgroep van zes rensters met ploeggenote Megan Guarnier. Ellen: "We wisten dat het lastig zou worden voor Megan om de sprint te winnen van dat groepje. We hebben de druk er op gehouden van achteren en na de laatste kasseienstrook 4km voor de finish kon ik het gat dichtrijden en daarme Chantal in mijn wiel afzetten voor de sprint. We grepen de vluchters pas in de laatste kilometer, dus er was ook geen organisatie van een ander team. Chantal begon te sprintenvan zo'n 250 meter en won dik. Heel mooi om iedereen van het team weer zo sterk te zien rijden en natuurlijk om de overwinning te pakken. Chantal heeft hard getraind afgelopen winter en het is mooi om te zien dat dat meteen wordt beloond hier!Uit het verslag van het Nieuwsblad.be:

"... Op de kasseistrook van de Rue de Belle Vue ranselde Ellen Van Dijk het pelotoin uit elkaar. Johansson, Moolman, vorig jar tweede in Dour, Van Der Breggen, Hosking, Garnier en Pieters bundelden de krachten en boksten een boni van 1’ bij elkaar. Gewonnen spel, dacht men, maar dat was zonder de beresterke Van Dijk gerekend, die de koplopers bij de lurven vatte in de slotkilometers. ..."

Video van de eindsprint