Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Vierde wereldbekerwedstrijd Waalse Pijl

WaalsePijl thumb4Woensdag reed Ellen de vierde wereldbeker van het seizoen, de Waalse Pijl (Flèche Wallone). Het parcours over 121 kilometer was nergens vlak. Er moesten 9 bergen beklommen worden met de finish op de Muur van Hoei.

WaalsePijlLogo     (zie ook 2014)


 

 

 

 

Wedstrijd

Boels Dolmans reed alert van voren tijdens de wedstrijd. Na 75 kilometer en het meerendeel van de klimmetjes te hebben gehad was er strijd aan de achterkant van het peloton, maar zat alles vooraan nog bij elkaar. Met nog 30 kilometer en drie bergen te gaan, ging Ellen op kop rijden en dat zorgde ervoor dat het peloton in tweeën brak. Ellen zorgde ervoor dat het tempo op weg naar de klim hoog bleef en dat de groep steeds kleiner werd. Op de klim zelf was Ellen niet sterk genoeg om in de kopgroep te kunnen blijven. De groep dunde onder leiding van Lizzie Armistead nog verder uit en na verschillende aanvallen wist ploeggenote Megan Guarnier uiteindelijk naar de derde plaats te rijden. Ellen eindigde daarachter als 36e. Christine Majerus won de 'suffer' prijs, voor de meeste kilomters op kop te hebben gereden.


Samenvatting van de wedstrijd

Reactie van Ellen

Het ging vandaag wel oké. We hadden een sterk team met klimsters als Evelyn Stevens, Megan Guarnier en Lizzie Armitstead. Ik wist dat ik hier niet om de winst mee zou doen. Voor de twee na laatste klim ben ik op kop gaan rijden om het team zo goed mogelijk af te zetten. Voor mezelf vind ik het jammer dat ik vervolgens net niet in staat was om op de klim bij de snelste te kunnen blijven. Ik kwam in een groepje daarachter waardoor er geen goede klassering meer voor me inzat. Gelukkig heb ik m'n werk vandaag voor het team goed kunnen doen en waren de rijdsters daar erg blij mee.