Ellen-van-Dijk-Header vertical stripe
Arrow
Arrow
Slider

Ellen van Dijk naar eerste Europese Spelen

2015 European GamesEllen van Dijk is geselecteerd om te mogen rijden bij de eerste Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan. Ellen gaf al bij de ploegpresentatie aan dat dit één van haar doelen is voor dit jaar. Ellen rijdt zowel de tijdrit (18 juni) als de wegwedstrijd (20 juni).

 

 

 

 

 

Alle continenten, op Europa na, hebben al veel langer continentale spelen. Europa heeft ze dit jaar voor het eerst. NOC*NSF neemt de Europese Spelen heel serieus en wil een zo goed mogelijke afvaardiging naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad sturen. Het grote doel voor Ellen is de tijdrit op 18 juni. Annemiek van Vleuten mag hier ook voor Nederland starten. In de wegwedstrijd twee dagen later is ook ploeggenote Chantal Blaak van het Boels-Dolmans uitgekozen door bondscoach Johan Lammerts. Naast Ellen, Chantal en Annemiek mogen Marianne Vos en Anna van der Breggen ook voor Nederland in de wegwedstrijd uitkomen.

Kom jij Ellen ook aanmoedigen?!

Parcours
Het parcours van de tijdrit is zo goed als vlak. De afstand is 28,8 km met een keerpunt halverwege. De wegwedstrijd gaat over een parcours van rondjes van 13,9 km inclusief een heuvel met meer dan 100 hoogtemeters.

 

Parcours tijdrit
Parcours wegwedstrijd
 Parcours wegwedstrijd Baku 2015

 


Lees meer over Ellen en Europese Spelen in de pers:
       
Sterke selecite wegwielrenners naar Europese Spelen (NOC*NSF: Dolmans Cycling Team: 17 april 2015)
       Lammerts neemt sterke ploeg renners mee naar Europese Spelen (Wielerflits.nl: 17 april 2015)
       Terpstra naar Europese Spelen (Cyclingonline.nl: 4 februari 2015)